Integraal ontwerpen

Hoe creëer je flexibiliteit in de inrichting van processen? Hoe groot is het verandervermogen van de organisatie? Hoe stel je gegevens uit verschillende bronnen beschikbaar aan interne of externe klanten? Wat zijn de mogelijkheden van de beschikbare applicaties? Welke projecten zijn randvoorwaardelijk en hebben prioriteit?

Een organisatie moet op dit soort vragen antwoorden hebben. Integraal ontwerpen helpt u die antwoorden te vinden. Architectuur is een goed instrument om uw ontwerpen mee weer te geven.

Informatie architecturen zijn er in verschillende soorten, afhankelijk van de mate van abstractie en de termijn waarvoor ze gelden. Concretere architecturen voor de kortere termijn moeten passen binnen abstractere architecturen voor de langere termijn.

Service gerichte architecturen hebben als doel flexibiliteit bij de inrichting van de processen. Dit doel wordt bereikt door het hergebruiken van gegevens en door het inzetten van kleine, herbruikbare ICT componenten.

Atelier Helder heeft veel ervaring in het ontwerpen van verschillende soorten architecturen. Wij helpen u graag uw eigen architectuur op te stellen. Zonodig passend binnen referentie architecturen voor een branch, zoals NORA, GEMMA of CORA.

>> Naar contact pagina