Integraal ontwerpen

Hoe stel je gegevens uit verschillende bronnen beschikbaar aan interne of externe klanten? Wat zijn de mogelijkheden van de beschikbare applicaties? Welke projecten zijn randvoorwaardelijk en hebben prioriteit? En hoe doe je dit veilig met oog voor privacy? Hoe creëer je flexibiliteit in de inrichting van processen? Hoe groot is het verandervermogen van de organisatie?

Een organisatie moet op dit soort vragen antwoorden hebben wil zij verder kunnen digitaliseren en digitale producten of diensten kunnen aanbieden. Integraal ontwerpen van organisatie, werkwijzen, processen en technologie helpt u die antwoorden te vinden. Architectuur is een goed instrument om structuur en samenhang weer te geven.

Verdere digitalisering en het snel kunnen aanbieden van digitale producten en diensten vereisen flexibiliteit door standaardisatie bij de inrichting van de processen. Dit doel wordt bereikt door het hergebruiken van gegevens en door het inzetten van kleine, herbruikbare ICT componenten.

Informatie architecturen zijn er in verschillende soorten, afhankelijk van de mate van abstractie en de termijn waarvoor ze gelden. Concretere architecturen voor de kortere termijn moeten passen binnen abstractere architecturen voor de langere termijn.

Atelier Helder heeft veel ervaring in het ontwerpen van verschillende soorten architecturen. Wij helpen u graag uw eigen architectuur op te stellen. Zonodig passend binnen referentie architecturen voor een branch, zoals NORA, GEMMA of CORA.

>> Naar contact pagina